Woonthema

Het huidige woonthema is:

Gezond & Duurzaam Wonen

We willen graag fit zijn, goed eten en zo lang mogelijk gezond en gelukkig te zijn. Tegelijkertijd is duurzaamheid onze nieuwe levensstijl en zijn we ons bewust van de kwetsbaarheid van onze aarde. Dus hoe doe je dat, zo duurzaam en gezond mogelijk leven én wonen?  Zo veel mogelijk energie besparen, voldoende isoleren én ventileren, optimale daglicht beleving, duurzame vloeren, ecologische verf en ergonomische meubelen is nu de trend! Laat je alvast verrassen door deze slimme en duurzame oplossingen voor thuis. En houd de evenementen-agenda in de gaten! Want we gaan weer leuke en leerzame bijeenkomsten organiseren!

GEZOND WONEN = ISOLEREN EN VENTILEREN
Isolatie is een eerste stap in energiebesparing. Door goed te isoleren blijft de warmte in de winter binnen en is je huis in de zomer heerlijk koel. Maar pas op! Het gevolg is dat veel huizen luchtdicht zijn en dat is weer slecht voor je gezondheid.  Goede ventilatie met verse lucht is nét zo belangrijk als goede isolatie.  Even een paar uur een raampje open zetten is zeker niet voldoende om de vervuilde lucht in huis als gevolg van koken, wassen, douchen, werken, slapen, roken en het toilet te verbeteren. Om goed te ventileren zijn er diverse systemen in de markt, die verse lucht van buiten aanvoeren naar binnen.

WAT KUN JE NOG MEER DOEN VOOR EEN GOED BINNENKLIMAAT
Naast goede ventilatie kun je het binnenklimaat ook verbeteren door:

  • goede zonwering te plaatsen
  • te stoken met geschikt drooghout voor de open haard
  • luchtzuiverende planten (o.a. palmen, varens) in huis neer te zetten

DUURZAME BASIS IN HUIS

De vloer is de basis van elk huis. Door het relatief grote oppervlak in de ruimte is de vloer sfeerbepalend en heeft hij veel invloed op het licht en de lichtval in je huis. Ook het onderhoud en de duurzaamheid zijn belangrijk bij je keuze voor een vloer. Bij Vloooer.nl via het Wijks Woontheater zijn er veel mogelijkheden voor stijlvolle, sfeervolle en duurzame vloeren.

Neem bijvoorbeeld de prachtige houten vloeren van het merk Hollandsche Vloeren. Deze zijn Cradle-to-Cradle-gecertificeerd. De filosofie achter dit internationaal erkende milieukeurmerk is dat alle materialen van een product kunnen worden hergebruikt in een nieuw product of als grondstof kunnen dienen. Bij een Cradle to Cradle-certificering wordt een product beoordeeld op: de samenstelling van de materialen, mogelijkheden tot hergebruik, het gebruik van hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale rechtvaardigheid.

Prachtige meubels van gerecyclede materialen

The Home Company is dealer van de d-Bodhi meubelcollectie. Het idee achter de collecties van d-Bodhi is recycling; van oud hout nieuwe, doorleefde kwaliteitsmeubels maken. Dit zie je terug in elk uniek meubelstuk. Elk meubel is anders als gevolg van de doorleefde materialen, zoals hout uit oude huisjes of vissersbootjes. Niet alleen hout, maar ook het metaal, leer en papier uit de d-Bodhi collectie zijn 100% gerecyclede materialen.

 

 

 

Bronnen:

Perscentrum Wonen

DTP-import

Plinten en Profielencentrale